Ministar Rasim Ljajić otvorio Sajam automobila u Nišu

Deveti po redu Sajam automobila otvoren je danas u hali Čair u Nišu. Oko 30 izlagača i veliki sajamski popusti koje su odobrile auto kuće, dovoljan su razlog da svi ljubitelji četvorotočkaša ovog vikenda pogledaju svoje omiljene modele. Sajam je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Automobilska industrija je prva osetila efekte velike ekonomske krize i tada su mnogi ovakvi sajmovi u evropi i svetu prestali da se organizuju. Zato je ovo razlog više da budemo zadovoljni zato što se Sajam u Nišu održava već deveti put. Proglašavajući deveti po redu Sajam automobila u Nišu otvorenim Ljajić je rekao da je od 2001. godine u Srbiju ušlo oko 70 kompanija iz sektora automobilske industrije, a da je deset odsto svih stranih investicija u tom sektoru.

„Na kraju krajeva, 40.000 ljudi radi u tim kompanijama i ovo zapravo jeste jedan od sektora koji je lokomotiva i motor razvoja ukupne naše privrede“, naglasio je Ljajić.

Od 15 najvećih izvoznika u Srbiji, čak 5 je iz auto industrije i ostvaruju najveću proizvodnju, pocetio je ministar.

„Ovaj Sajam nije samo bitan za privredu, već i za turizam Niša i srpski turizam i zato on zaslužuje još veću podršku države“, rekao je Ljajić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović čestitao je organizatoru na uspešno organizovanom Sajmu sa željom da sledeći deseti jubilarni bude još bolji.

„Ovaj Sajam potvrđuje da je Niš regionalni centar jugoistočne Srbije, a i potrebu da sve snage koje imamo iskoristimo kako bi u budućnosti imali sve ono što nas čini velikim i značajnim centrom“, dodao je Bulatović

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski je izrazila zadovoljstvo jer je Sajam svake godine sve ozbiljniji.

„Nišu je potreban exspo centar, tako da ćemo već naredne godine krenuti sa pripremom izgradnje, pa će i ova velika manifestacija dobiti adekvatan prostor“, kazala je Sotirovski.

Osnivač Sajma automobila u Nišu Oliver Paunović pocetio je prisutne na ono što je pokojni Mirko Alvirović, urednik emisije SAT rekao prilikom otvaranja prvog sajma:

“Niš je dobio Sajam automobila“, i dodao „ja sam srćan i ponosan zbog toga što je moj grad dobio najveću i najposećeniju privredno-turističku manifestaciju. Nadam se da ćemo u najskorije moguće vreme dobiti i sajamski prostor“.

Deveti po redu „Auto Moto Fest Niš 2018.“ u organizaciji City Marketing Centra biće otvoren do 7. oktobra. Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova. Cena karte je nepromenjena i iznosi 200 dinara.