Na sajmu automobila u Ženevi (FOTO+VIDEO)

Luksuz, klasika i leteći modeli, tako je opisan Sajam automobila u Ženevi, najveći u Evropi.

Sajam koji miriše na luksuz, privukao je veliki broj proizvođača i zaljubljenika u četvorotočkaše. Na ovom sajmu, često smo svedoci otkrivanja revolucionarnih modela i tehnologija, koje nam svakako ulepšavaju život. Svi brendovi koji igraju neku od važnih uloga u svetu automobilizma, tokom cele godine rade na svojim projektima za ženevski sajam, kako bi svoju publiku, fanove, kolekcionare i stručnjake mogli da obore sa nogu.

Tako je i ove godine. Prosto ne znate gde da gledate. Na najvećem Sajmu u Evropi nalazi se i ekipa Niških Vesti i direktor i osnivač Sajma automobila u Nišu Oliver Paunović.

SPORTSKI PROGRAM

Otišao je tamo, kaže, da bi video novitete i stekao nova znanja i iskustva koja će preneti na naš niški „Auto-fest“, koji će i ove godine biti održan prvog vikenda u oktobru i to deseti jubilarni put.

Direktor sajma automobila u Nišu Oliver Paunović na sajmu u Ženevi

„Ženeva je dom za još jedan značajan i veliki automobilski sajam koji se naziva Ženevski međunarodni motor šou, a koji se tradicionalno održava marta meseca, otprilike nedelju dana pre sajma u Beogradu. Zahvaljujući terminu na početku godine, sajam u Ženevi je obično tu da najavi sve novine koje će se ostvariti u ostatku 2019. godine, te je i dom za veliki broj premijera.“, istakao je Paunović.

OLDTAJMERI

Paunović poručuje da ukoliko niste u mogućnosti da se uputite u Ženevu na sajam automobila, i da usput iskoristite priliku da malo uživate u ovoj prelepoj državi, planinama i jezeru, ne očajavajte jer veliki broj svetskih premijera automobila koji se predstave u Švajcarskoj, stignu upravo kod nas na BG Car Show.

„Neke od tih premijera možete videti i na Auto Moto Festu u Nišu koji ove godine slavi prvi jubilej i 10 rođendan“, istakao je Paunović i dodao da i Srbija a i Niš imaju brojne prirodne, turističke i istorijske lepote, koje bi posetioci Sajma mogli da posete.

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Na sajmu u Ženevi izložen i najskuplji auto na svetu

„Bugati La Voiture Noire“ (u prevodu „crni auto“) jedna je od glavnih atrakcija ženevskog sajma. Prema infomacijama, cena ovog ovog jedinstvenog automobila bila je 11 miliona evra. Najskuplji automobil je prodat, a kako javljaju mediji ispod cene, za kako kažu „samo“ 9,7 miliona evra neimenovanom kupcu.

Veruje se da ga je kupio Ferdinand Pijeh (Piech), unuk osnivača kompanije Porsche.

Prethodni rekord iznosio je 8 mil EURa, koliko je koštao Rolls Royce Sweptail.

Ova Bugattijeva „zver“, proizvedena u čast 110. rođendana fabrike, ima motor 20 puta jači od „ford fieste“, prenosi BBC.

Iako su ovogodišnji sajam u Ženevi obeležili električni automobili, Crni auto je privukao veliku pažnju javnosti, a jedan od novinara rekao je da taj model „pomalo podseća na Darta Vejdera (Darth Vader)“.