Nova generacija Ford Mondea debituje na sajmu u Nišu

Sajmski hit: EcoSport s bogatim Business paketom opreme i popustom od 1.500 evra

Za jubilarnu, desetu izložbu automobila Auto Moto Fest, koja će biti održana od 4. do 6. oktobra 2019. u niškoj Hali „Čair“ Grand Motors, generalni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford, priprema eksluzivni eksponat – novu generaciju porodično-poslovne limuzine Mondeo i brojne pogodnosti za potencijalne kupce već poznatih modela.

„Mondeo nove generacije će u Nišu imati prvi javni debi u Srbiji. Pred publikom će biti limuzina sa promenjenom prednjom maskom, glavnim i svetlima za maglu u LED tehnologiji, redizajniranim donjim delom branika, estetskim promenama na zadnjem delu koje uključuju svežiju grafiku svetlosnih grupa. Vidljive su i promene u unutrašnjosti, pre svih na konzoli oko ručice menjača, dok su za oplate vrata upotrebljeni novi materijali“, kažu u Grand Motorsu.

Shodno aktuelnim bezbednosnim trendovima, Mondeo nove generacije se serijski ili uz doplatu oprema brojnim elektronskim sistemima za pomoć vozaču. Motorska ponuda je proširena novim 2,0-litarskim EcoBlue dizel motorima sa 120, 150i 190KS (svi s Euro 6d Temp sertifikatom), koji pokreću prednje točkove posredstvom standardnogšestostepenog ručnog a opciono i novog osmostepenog automatizovanog menjača s dvostrukim kvačilom. U ponudi je i već poznati 1,5-litarski EcoBoost benzinski motor sa 165KS. Kupcima se nude i verzije s pogonom na sva četiri točka, kao i sportska ST-Lline, odnosno natprosečno luksuzna Vignale varijanta.

U Grand Motorsu opravdano očekuju da će premijerni Mondeo izazvati posebno interesovanje publike i potencijalnih kupaca, ali navode da će apsolutni hit ovog sajma biti kompaktni krosover EcoSport, koji bi u Nišu trebalo da se pojavi u svom izuzetno bogato opremljenom, „poslovnom“ izdanju. Verzija s 1,0-litarskim EcoBoost benzinskim motorom od 125 KS, ručnim šestopetepenim menjačem, metalik bojom i Business paketom opreme (koji, između ostalog, čine dvozonski automatski klima-uređaj, multimedijalni „komplet“ s ekranom od 8 inča i SYNC 3 sistemom, aluminijumski naplaci od 16 inča i zadnji parking senzori) biće ponuđen po specijalnoj, za 1.500 evra nižoj ceni. Tako „spakovan“ EcoBost se već može kupiti za 16.990 evra u dinarskoj protivvrednosti, sa svim troškovima.

Među eksponatima na desetom Auto Moto Festu će biti i najpopularniji Fordov automobil u Srbiji – Fiesta, koja se u nekim verzijama nudi uz popust od petnaestak odsto. Recimo, varijanta s 1,1-litarskim benzinskim motorom od 70 KS, ručnim šestostepenim menjačem, metalik bojom i Business paketom opreme (tempomat i limiter brzine, multimedija s ekranom od 8 inča i SYNC 3 sistemom, zadnji parking senzori, aliminijumski naplaci od 15 inča), trenutno košta 1.890 evra manje od redovne cene, pa za nju treba platiti 11.990 evra.

I popularni Focus će u Nišu imati dva svoja reprezenta (hatchback i sedan), a već je u specijalnoj ponudi verzija s 1.500 evra nižom cenom: pokreće je jednolitarski benzinski motor EcoBooost sa 100 KS, „sparen“ s ručnim šestostepenim menjačem, ima metalik boju karoserije i Trend edition paket opreme (dvozonski automatski klima-uređaj, multimedija sa ekranom od 8 inča i SYNC 3 sistemom, parking senzori napred i pozadi, 16-inčni aluminijumski naplaci). Po akcijskoj ceni takav automobil trenutno košta 16.990 evra.

Grand Motor za izložbu u Nišu najavljuje i ostale Fordove modele: Kugu, Ranger, C-MAX Grand N1 (registruje se uz odbitni PDV), dok će program komercijalnih vozila u hali Čair  reprezentovati Transit Van.

Kao i ranijih godina, i ove se očekuje da Fordovu ponudu, specijalnim sajamskim uslovima, podrže banke, lizing i osiguravajuće kuće – povoljnim uslovima finansiranja i kasko osiguranja