Grad Niš dobija prvi električni auto punjač

Prvi virtuelni Sajam automobila na Balkanu “XI CORONA FREE FEST NIŠ 2020” je u toku, a nišku smotru najnovijih modela automobila organizuje niški City Group već jedanaestu godinu za redom. Plod višegodišnje saradnje organizatora i učesnika sajma, ovog puta PANE AG Group iz Beograda, je elekto punjač koji je već postavljen na javnom parkiralištu i biće namenjen javnoj upotrebi.

City Group u saradnji sa PANE AG Group iz Beograda, regionalnim zastupnikom brenda ZhiDou 100% električnog vozila, donirali su elektro punjač Gradu Nišu.

Oliver Paunović, direktor Sajma automobila

„Grad Niš će stati na mapi velikih gradova koji imaju punjače za električne automobile. Ovo je prvi električni auto punjač parking kod Doma zdravlja koji grad Niš dobija kao donaciju od mojih prijatelja iz kompanije PANE AG zajedno sa mojom firmom City Group koja je i osnivač sajma automobila u Nišu, ove godine prvog virtuelnog sajma u Evropi www.SajamAutomobila.com„, rekao je direktor sajma Oliver Paunović.

Elektro punjač sa dve konekcije postavljen je na javnom parkiralištu kod Doma zdravlja, u parking garaži “Goran Ostojić”.

Dva parking mesta uz punjač su vidno obeležena zelenom bojom i nalaze se nadomak same kućice za naplatu parking karata.

Karakteristike ovog modernog punjača koji je prvi javni punjač za elektro i hibridna vozila (Plug-in) u gradu:

Kompatibilan je sa svim mrežama -Ima jednostruki i dvostruki konektor(Tip 2 ili Schuko)
Ima LED indikator -Nezapaljiv je i otporan na vandalizam -Sama konstrukcija napravljena je od nerđajućeg čelika
Raspone temperature koji može da istoleriše je od -25 do +60 stepeni Celzijusa