Sajam automobila vraća se na velika vrata: XIII Auto Moto Fest u Hali „Čair“ krajem septembra

Sajam automobila u Nišu „Auto Moto Fest 2022.“ nakon dve godine bitisanja u izmenjenom formatu, krajem septembra biće održan u niškoj Hali „Čair“.

XIII Auto Moto Fest biće održan od 23. do 25. septembra ove godine u najvećoj gradskoj sportskoj hali kao i ispred nje.

City Grupa je nakon virtuelnog i online sajma odlučila da najpopularniji niški sajam vrati na „velika vrata“ tamo gde mu je i mesto a to je Hala „Čair“. Niški dileri automobila rado su primili vest da će ovogodišnjeg sajma biti, a još radosniji su ljubitelji četvorotočkaša koji se tokom trodnevnog sajma odlično provedu, razgledajući a mnogi i pazareći najnovije modele automobila.

Prethodnih godina dešavalo se i da pojedini dileri prodaju i po nekoliko desetina primeraka automobila različitih modela.

Oliver Paunović, direktor City grupe

“Teška je situacija ali i iz gorih smo izlazili uzdignute glave, zato smo se odlučili da će Sajma ove godine biti i to na starom mestu, tamo gde pripada u najvećem zatvorenom prostoru u Nišu a to je Hala „Čair“. Za nas 13 nije baksuzan broj, naprotiv za te dve cifre vezuje nas puno toga lepog u našoj City Grupi zato će i ovogodišnji sajam biti poseban. Imamo najave da će ove godine Grad Niš stati uz nas kao podrška i to me veoma raduje, jer najveća turističko-privredna manifestacija prosto ne može da prođe bez tako bitne podrške. Radujem se Sajmu kao pre deceniju i po kada je on bio tek ideja, danas je to naša niška priča na koju sam ponosan“, rekao je Oliver Paunović, osnivač sajma automobila.

Niški sajam jedinstven je u ovom delu Srbije, jer opstaje više od 13 godina. Pored velikog privrednog značaja, godinama beleži i veliki broj turističkih poseta. Prethodne dve godine bile su nešto drugačije, ali je sajam uspeo da „preživi“ i vrati se u najboljem svetlu.

“Dileri su odlično prihvatili vest da će sajma biti. Iako imaju manje probleme oko nabavke većeg kontigenta vozila obećavaju odličnu ponudu na septembarskom sajmu. Standardno biće i posebnih pogodnosti za kupovinu tokom dana održvanja sajma”, rekao je za Niške Vesti Saša Đorđević, menadžer sajma.

Veliki popusti i odlična ponuda zaštitni su znak niškog Auto Moto Fest-a, a ove godine posebna pažnja biće posvećena električnim vozilima, motociklima i biciklima, a neće izostati ni edukacije o bezbednoj vožnji i pravilnom održavanju automobila.

Posebna pažnja biće posvećena ponudi električnih automobila koji su sve traženiji na srpskom tržištu, a zbog velikih ušteda brojni su i teretni modeli u mnogim voznim parkovima velikih uspešnih firmi.

„Kroz organizaciju sajma uradili smo puno toga za grad, jedna od simpatičnijih akcija je i donacija električnog punjača, beogradske firme Pane AG Gadu Nišu. Električni punjač za elektro i plag in automobile smešten je kod garaže Doma zdravlja. Za ovu godinu imamo najavu dilera koji imaju u svojim gamama elektro vozila da će upravo ti automobili na ovogodišnjem sajmu biti njihove zvezde“, kaže uz osmeh Đorđević.

Mladen Alvirović, SAT i Oliver Paunović,, City Group; Foto: Niške Vesti

Osim putničkog na niškom sajmu biće ponuđen i bogat teretni program, uz prateću opremu. Neće izostati velika ponuda guma dok će osiguravajuća društva imati svoje štandove i pristupačnu ponudu. Oldtajmeri imaće svoje mesto, jer upravo njihova izložba svake godine izazove veliko interesovanje posetilaca.

Niški Auto Moto Fest godinama, tačnije od prvog sajma, uživa i veliku podršku Mladena Alvirovića, urednika i voditelja decenijama najgledanije emisije o automobilizmu kao i revije „SAT“.

Organizator Auto Moto Fest-a je City Grupa a pokrovitelj Grad Niš.

KLIPKO maskota niškog Auto Moto Fest-a koju je osmislio višestruko nagrađivan niški karikaturista Saša Dimitrijević slavi treći rođendan.